Besteli Mevlîd

13.10.2023 262

Rize Belediye Başkanlığının katkılarıyla @tckulturturizm ve @kapadokyauniversitesi ’nin işbirliği ile Besteli Mevlîd icrası gerçekleştirdi. Mevlîdin müellifi Süleyman Çelebi ve Bestekâr Kemal Batanay’ın hayatının anlatıldığı belgesel ile başlayan programa;  pansiyon öğrencilerimiz ile katılım sağladık. Vesiletü’n-Necât musiki formunda icra edilen Besteli Mevlîd öğrencilerimize manevi bir coşku yaşattı. Türk müziği alanında dönemimizin önde gelen sanatkârlarından Kültür Bakanlığı sanatçısı Neyzen Ahmet Şahin ve Neyzen Sadrettin Özçimi ile tanışma imkanı bulan öğrencilerimiz, sanatkarlarla fotoğraf çekildi. Programa katılım için okulumuza ulaşım konusunda destek olan Rize Belediyesine teşekkür ederiz.

13-10-2023