Çoraklaşan kalpleri gelişiyle yeşerten 'Müjdeci'

Çoraklaşan kalpleri gelişiyle yeşerten 'Müjdeci'

Çoraklaşan kalpleri gelişiyle yeşerten, ümidini kaybeden gönüllere umut olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, ŞED ailesi olarak heyecanla karşılandı.

29.09.2023 99

Çoraklaşan kalpleri gelişiyle yeşerten, ümidini kaybeden gönüllere umut olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, ŞED ailesi olarak heyecanla karşılandı. Üç gün sürecek olan Mevlid-i Nebevi etkinlikleri 1.gününde Okul Müdürü Yaşar Keskin’in açılış konuşması ile başladı. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu hadis sergisine, Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili ödüllü bilgi yarışmalarına ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid-i Nebi etkinliklerinin 2. gününde öğrencilerimize kandil simidi ikram edilerek ve lise öğrencilerimize "çağrı" isimli film izletilerek devam etti.

Etkinlikler, son gün tüm okula helva ikramı yapılarak ve 5. sınıf öğrencilerine patlamış mısır eşliğinde "Tay" adlı sinema filmi izletilerek nihayete erdi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin doğumu okulumuzda coşkuyla kutlandı ve hatıralarda hem eğlendirici hem de öğretici anılarla derin izler bıraktı.

"Ey Peygamber! Biz seni, bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, Allah'ın izniyle Allah'a davet eden bir davetçi ve nûr saçan bir kandil olarak gönderdik." (Ahzâb, 33/45-46).

29-09-202329-09-202329-09-202329-09-202329-09-2023