Dilimiz(i) Tutsak mı? Projesi kapsamında Rize Meydanı´nda basın açıklaması gerçekleştirdik

Bizler bugün burada Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak Türkçenin katledilişine ve tutsak edilmeye çalışılmasına dur demek üzere toplandık.Evet yanlış duymadınız: Türkçe katlediliyor.Dünya üzerindeki akımlara ayak uydurmaya çalışan,an be an gelişmeleri takip eden genç nesil, popüler olmak için en kutsal varlıklarımızdan biri olan dilimizi yani Türkçemizi bilinçsizce kullanmakta ve bunu bir marifet saymaktadır. Özellikle teknolojik gelişmelere bağlı olarak dünyayı yönlendiren güçlü devletler ,bu sayede başka devletlerin , milletlerin dillerinin de içine girmiş oluyorlar.Whatsapp, twitter, instagram,  facebook gibi popüler olan ve muazzam kitlelere hitap eden sosyal medya araçları ve buralarda kullanılan kelimeler , dile en büyük zararı veren etkenlerdendir.Bu popüler sözcüklere ( ki popüler demeye dilim varmıyor ) heves eden kişiler Türkçeye bilinçsizce de olsa zarar vermektedirler.Aslında bu kişiler dış güçler tarafından asimile edilmeye çalışıldığının farkında değiller.

Bu proje ile dilimizi, maruz kaldığı yabancı dillerin etkisinden bir nebze olsun kurtarmak asıl hedefimizdir. Öncelikle okulumuzda bu farkındalığı oluşturarak Türkçemizi korumak ve güzelleştirmek için yıl boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz. Basın açıklamasının ardından Rize ilinde uygun noktalarda süsleme ve farkındalık çalışmaları yapacağız. Okulumuzun dil anlamındaki en önemli projelerinden biri olan bu projeyle, yapılan anket çalışmalarına göre projenin etkilerini rapor haline getireceğiz. Ortaya çıkan raporu hem Rize Belediyesi’ne hem de Türk Dil Kurumuna göndereceğiz. Proje kapsamında broşür dağıtarak halkımızın bilinçlendirmesi sağlayacağız.

27.11.2018 311

27-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-2018