Doç. Dr. Süleyman Turan´a "Küresel Dünya ve Müslümanlar" konulu semineri için teşekkür ederiz

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doçdr Süleyman TURAN konuğumuz oldu. Küresel Dünya ve Müslümanlar başlıklı konuşmasının girişinde ;dünya nüfusunun yaklaşık %22,3 ünü müslümanların oluşturduğunu ve dünya üzerinde insanların mensup olduğu din sıralamasında ikinci sırada yer aldığımızı,hristiyan nüfusun yoğun olduğunu ve misyonerlik faaliyetlerine çok fazla bütçe ayırdıklarını fakat buna rağmen müslümanlığı seçenlerin sayısının daha fazla olduğunun altını çizdi. Semavi kaynaklı dinlerin yanında insan kaynaklı dinlerin de hatta sapkın inançların sistemleştirilerek günümüz insanlarına daha ziyade gençlerine sunulduğunu söyledi. Müslümanların kitabına hakim onu hakkıyla tanıyan , çok çalışan ,çok okuyan,teknolojik gelişmelere ayak uyduran ,çağın ilerisinde olmak zorunda olduklarının vurgusunu yaptı . Öğrencilerimizin yoğun ilgiyle dinledikleri konuşması sonrasında Okul Müdürümüz Yaşar KESKİN tüm okul adına teşekkürlerini sunarak kaligrafik olarak hocamızın ismi yazılı tabağı kendisine hediye etti.

28.03.2019 419

28-03-201928-03-201928-03-201928-03-201928-03-201928-03-2019