DÖGM 2023 ÖĞRETMEN YAZ EĞİTİM ETKİNLİKLERİ | ŞEHİR VE KÜLTÜR OKUMALARI | RİZE

DÖGM 2023 ÖĞRETMEN YAZ EĞİTİM ETKİNLİKLERİ | ŞEHİR VE KÜLTÜR OKUMALARI | RİZE

30.07.2023 275

ŞEHİR VE KÜLTÜR OKUMALARI

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 2023 Öğretmen Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Şehir ve Kültür Okumaları temalı etkinlik okulumuz Rize Şehit Erhan Dural Fen ve Sosyal Bilimler AİHL’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 19 öğretmen okulumuzun çatısı altında bir araya geldi. İki hafta süren etkinlik kapsamında öğretmenlerimiz okulumuzun tüm imkanlarından istifade ederek belirlenen makale ve kitaplar üzerine sohbet ve müzakerelerde bulundu.

Ayrıca şehir ve doğa gezileri ile Rize’yi tanımış oldu. Bu geziler esnasında Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı ile tanışma imkanı bulan misafirlerimiz kendisi ile sohbet edip fotoğraf çekildi. Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’i ziyaret eden öğretmenlerimiz kendisinden şehrimizin doğal ve kültürel zenginliklerine dair bilgiler aldı.

Okulumuza davet ettiğimiz eğitimci yazar Muhammet Yılmaz’ın yaptığı eğlenceli tanışma etkinliği sayesinde öğretmenlerimiz, birbirini tanıma ve kaynaşma imkanı buldu. 

Okulumuzun fiziki imkanları ve eğitim süreçleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptığımız misafirlerimizle birlikte üniversite dahil önemli eğitim kurumları ziyaret edildi ve kurumlarla ilgili detaylı incelemeler yapıldı.

Ziraat Botanik Çay Bahçesi, Rize Kalesi, şehrin yeni yüzü olan Çay Çarşısı gibi mekanlarda gün içinde okunan kitapların müzakeresini yapma imkanı bulan misafirlerimiz hafta sonunu Rize’nin yaylalarında geçirdi.Ayrıca manevi ve doğal yapısı ile Rize’nin sembollerinden olan Dua Tepesi olarak da bilinen Kıbledağı Camii ziyareti gerçekleştirildi. 

Rize’nin yaşam kültürüne dair örnekleri görmek amacıyla şehir müzesini ziyaret eden misafirlerimiz, şehrin yöresel tadlarını da tatma imkanı buldu. Rize denince akla ilk gelen çayın, tohumdan çay bardağına uzanan serüvenini gözlemlemeden misafirlerimizi Rize’den gönderemezdik. Çay Araştırmaları Merkezi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretle misafirlerimiz çayın toplanmasından, harmanlanması ve paketlenip demlenmesine kadar tüm aşamaları yerinde görme ve pek çok farklı çayı tadımlama imkanı buldular. 

İki hafta süren etkinlik sonunda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz ve Okul Müdürü Yaşar Keskin’in katılımıyla gerçekleştirilen kapanış programında etkinlikle ilgili genel değerlendirme yapıldı ve öğretmenlerimize katılım belgeleri takdim edildi. 

Değerli öğretmenlerimize Rize’ye olan teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Sınırsız çay ikramı ile geçen bu iki hafta boyunca Rize’ye dair güzel anılar ve bâki kalacak dostluklar biriktirmiş olmalarını ümit ediyoruz. 

Ve son olarak, bizleri bir araya getiren bu etkinliği planlayan ve düzenleyen DÖGM’ne teşekkür ediyoruz.