İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü

31.10.2023 114

İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü

17 Ekim 1951 tarihinde yeniden eğitim- öğretime başlayan, milletimizin kadim geçmişinde var olup manevi geleceğini de şekillendirmekte öncülük eden imam hatip okullarının açılışının bu yıl 72. Yıl dönümü kapsamında Din ögretimi genel müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dünden bugüne  imam Hatip okulları" videosu öğrencilere izletildi. İmam Hatiplerin Kuruluş haftasını Şehit Erhan Dural Anadolu Kız İHL ailesi olarak çeşitli etkinliklerle kutladık.

Kökü 1913 yıllarına kadar dayanan, birçok olumsuzluklara zorluklara katlanarak günümüze kadar varlığını koruyan imamhatip okullarının kurucusu ve ilk müdürü olan Mahmut Celalettin Ökten ve şehrimizin değerlerinden biri olan Tevfik İleri başta olmak üzere emeği geçen katkı sağlayan destek olan herkesi hayırla yad ettik. Allah onlardan razı olsun.

31-10-202331-10-202331-10-2023