´TIP BİLİMLERİNE GİRİŞ´  SEMİNERi HOŞ SOHBET EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

´TIP BİLİMLERİNE GİRİŞ´ SEMİNERi HOŞ SOHBET EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

    RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Hocalarından Doç. Dr. Ayşe ERTÜRK Hanımefendiyi okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk .

    Rizemiz için önemli bir değer olan Ayşe Hanım ,okulumuz ve öğrencilerimiz için ayrıca değerli çünkü kıymetli hocamız ortaokulu ve liseyi İmam Hatip Okullarında okumuş, fedakarlığın,çalışmanın ve gayretin karşılığını tıp fakültesini kazanarak almış takdire şayan bir model ...Doç. Dr. Ayşe ERTÜRK öğrencilerimize kendi hayat hikayesinden yola çıkarak hayal etmenin öneminden bahsederken hayal etmenin hedeflerimizi belirlemede motive edici bir güç olduğunu söyledi.Tıp alanındaki bir meslek dalını düşünen öğrencilerimize bunun için fen alanında iyi olmanın yeterli olmayacağını çalışmak, merhamet ve sabrın kişi de var olması gereken hasletler olması gerektiğini vurguladı.Öğrencilerimize ,öğretmenlerin onlarda varolan potansiyeli keşfetmeleri için gayretle çalışmaları gerektiğini ,onların yönlendirmelerine güvenmelerini söyledi .Hayatı gezme ve eğlenmeden soyutlayamayacağımızı ancak bunlar için zamanın ve içeriğin önem arz ettiğini belirtti. 

    Çocukluğu , okul hayatı hakkında başarı ipuçlarını öğrencilerimizle paylaşan Ayşe ERTÜRK Hanımefendi Kuran ayetleri ezberlerinin hafızayı güçlendirdiğini sınavlar öncesi muhakkak bir ezber yaptığını söyledi.Mesleklerin amaç değil ancak araç olabileceğinin altını çizen Doktor Hanım tıp bilimlerine giriş noktasında da kısa bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

20.02.2018 335

20-02-201820-02-201820-02-201820-02-201820-02-2018