ÇEDES MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

ÇEDES MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

• Güzel memleketimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılını okulumuzun bahçesinde geleneksel kıyafetleri ve lezzetleriyle kültürümüzü yansıtan unutulmaz bir şenlik düzenleyerek kutladık. Geleneksel kıyafetlerle süslenen öğrencilerimiz, yöresel yemekleri ve eşyalarıyla Rize'nin zengin kültürünü aktardılar. Bu  etkinlikle öğrencilerimize kültürümüzü tanıtmayı, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek vatanseverlik değerini bir kez daha hatırlatmayı  amaçladık. Bu etkinliğe Elif TAŞÇIOĞLU, Nihal KİŞMİR ve Özge KÖSE önderliğinde okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencileri katılmıştır.

• Bin aydan daha hayırlı olan kadir  gecesinin bulunduğu, rahmet ve mağfiret ayına kavuşmanın mutluluğunu gönüllerinde hisseden öğrencilerimizle birlikte okulumuzun bahçesinde Ramazan şenliği gerçekleştirdik. Hazırladıkları ikramlıkları arkadaşlarıyla paylaşarak paylaşmanın önemini farkeden öğrencilerimiz DKAB ve İHL Meslek Dersleri  Öğretmenleri tarafından hazırlanan oyunlarla keyifli vakit geçirdiler. Böylece Ramazan ayına güzel ve eğlenceli bir karşılamayla hoş geldin dediler.

• Çoşkulu bir hoş geldin ile karşıladığımız Ramazan ayının manevi atmosferini okulda ve sınıflarımızda hissettirmek amacıyla sınıflar arası "En Güzel Sınıf Bizim Sınıf" yarışması düzenledik. Öğrenciler bu yarışmada, Ramazan'ın coşkusunu hissettirecek şekilde sınıflarını süslediler.

• İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. Yıl dönümü münasebetiyle milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u okulumuz konferans salonunda düzenlenen anma programıyla bir kez rahmet ve minnetle andık. Bu kapsmada ilimizde düzenlenen kompozisyon ve şiir yazma yarışmalarında il birincisi olan öğrencilerimiz duygularını aktardıkları eserlerini arkadaşları ile paylaşma fırsatı buldu. 

• 8 ve 9. sınıf öğrencilerimizle okulumuzda toplu iftar gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz İftara katılan öğretmenleri rehberliğinde sohbet edip  kaynaştı. Aynı sofraya oturmak, paylaşmak, birlik ve beraberlik içinde olmak ve Ramazan ayının getirdiği neşe ile huzurlu bir akşam geçirmek öğrencilerimiz için unutulmayacak bir anı oldu. Ayrıca okulumuzun pansiyonunda kalan öğrencileri ile birlikte Ziraat Camine gerçekleştirdiğimiz teravih namazı etkinliği ile Ramazan ayının manevi ikliminden daha fazla istifade ettik.

26.03.2024 75

26-03-202426-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024